1

AĞU

Fındık

Gönderen: Can
fındık

Fındık eski Çin yazmalarında anlaşıldığına göre yaklaşık 5.000 yıllık bir geçmişi olan Avrupa'nın mistik ve orta çağlardan, Romalılardan beri toplanır bal, bal suyu ve biber ile karıştırılarak düğün ve bayramlarda geleneksel olarak tüketilir ve üretkenliğin sembolü kabul edilir ve ağrılara karşı deva olarak yenilirdi.

Devamını Oku

1

AĞU

Mercimek

Gönderen: Can
mercimek

Baklagiller familyasından olan ve besin olarak yararlanılan bir bitkidir. Anayurdu tam olarak bilinmiyor ama Orta Asya olduğuna inanılmaktadır. En eski tarım bitkilerinden bir olan mercimeğin büyük miktarı Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'da olmak üzere geniş ölçüde tarımı yapılmaktadır. Mercimeğin ilk olarak M.Ö. 8.000 yıllarında Mezopotamya'da...

Devamını Oku

1

AĞU

Canlı Hayvan

Gönderen: Can
canlı hayvan

 

Devamını Oku

1

AĞU

Pirinç

Gönderen: Can
pirinç

Pirinç dünyada beş kıtada ve yüzden fazla ülkede üretilmekte, miktar ve tüketim açısından Buğday ve Mısır'dan sonra üçüncü sırayı almaktadır. Dünyadaki insanların %70'inin tek besin kaynağıdır.

Devamını Oku

1

AĞU

Buğday

Gönderen: Can
buğday

Buğday, buğdaygiller ailesinden bütün dünyada ilk olarak ziraatı yapılmış tek yıllık otsu bir bitkidir. Buğday, her türlü iklim ve toprak koşullarında yetişebilecek çok sayıda çeşitlere sahip olması nedeniyle, dünyanın hemen her tarafında yetiştirilmektedir.

Devamını Oku

1

AĞU

Arpa

Gönderen: Can
arpa

 

Devamını Oku

1

AĞU

Fasülye

Gönderen: Can
fasülye

Fasulye, baklagillerden sebze olarak yenen otsu sarılgan bitki cinsi. Yaprakları üçlü bileşik, çiçekleri tamdır. Kalorisi yüksek ve lezzetlidir. Bünyesinde %25 protein, %55 karbonhidrat, %4 selüloz, %2 yağ, %10 su bulunur.

Devamını Oku

1

AĞU

Karabiber

Gönderen: Can
karabiber

Karabiber, karabibergillerden bir ağaççık cinsi ve bu ağacın kurutulup dövüldükten sonra baharat olarak kullanılan meyvesidir (Piper).

Devamını Oku

1

AĞU

Kepek

Gönderen: Can
kepek

Kepek, un yapmaya yarayan tahıl tanelerinin öğütülüp elenmesinden sonra elek üzerinde kalan kabuk kırıntılarıdır.

Devamını Oku

1

AĞU

Bulgur

Gönderen: Can
bulgur

 

Devamını Oku

1

AĞU

Küspe

Gönderen: Can
küspe

Küspe, yağlı tohum ya da meyvenin yağı ya da suyu çıkarıldıktan sonra geriye kalan katı kalıntısıdır. Genellikle hayvan yemi ve gübre olarak kullanılır.

Devamını Oku

1

AĞU

Mısır

Gönderen: Can
mısır

Mısır Buğdaygillerden, bir yıllık tahıl bitkisidir. Meydeae ırkının bir türü olan mısır genellikle 2 m'ye dek boylanan gövdesinin ucunda erkek çiçekler salkım biçiminde kurullar oluşturur. Dişi çiçekler ve daha sonra sarı kırmızımsı renk alan meyve, gövde üzerinde, yaprak koltuğundan çıkan kalın bir koçan üzerinde bulunur. Uzun ve geniş yapraklar sarmal dizilidir.

Devamını Oku

1

AĞU

Nohut

Gönderen: Can
nohut

 

Devamını Oku

1

AĞU

Soya Fasülyesi

Gönderen: Can
soya fasülyesi

 

Devamını Oku

1

AĞU

Ayçiçek Yağı

Gönderen: Can
ayçiçeği tarlası

Ayçiçek yağı, isminden de anlaşıldığı gibi ayçiçeği (Helianthus Annuus L.) bitkisinin tohumlarından üretilir. Ayçiçeği, tanelerini gün ışığına döndürerek geliştiren tek bitkidir. Genel anlamda beyaz, çizgili yani çerezlik ve siyah, çizgili yani yağlık olmak üzere iki tipi üretilir. Yağlık cinsin tohumlarının aşağıdaki akış şemasında özetlendiği gibi

Devamını Oku

1

AĞU

Petrokimya

Gönderen: Can
petrokimya

 

Devamını Oku

1

AĞU

RAM Bellek

Gönderen: Can
ram bellek

 

Devamını Oku

1

AĞU

Flash Bellek

Gönderen: Can
flash bellek

 

Devamını Oku

1

AĞU

Hurda

Gönderen: Can
hurda

 

Devamını Oku

Buradasınız: Anasayfa > Ürünler > Tüm Ürünler

twitter kuşu

© 2015 MEK DIŞ TİCARET | TASARIM: NIKEL